A hangmasszázsról

A hangmasszázs egy hatékony lazító módszer, melyet tibeti hangtálakkal végzünk ruhán keresztül úgy, hogy a hangtálakat ütéssel rezgésbe hozzuk.
A páciens kényelmesen elhelyezkedik a kezelő ágyon, vagy a földre helyezett matracon. Meghatározott kezelési mentet követve a test különbözõ pontjaira más-más méretű hangtálakat helyezünk el, amit filcütővel megütünk. 
A hangtálakból előhívott rezgések koncentrikus körökben végigáramlanak a testen, megmozgatva sejtjeinket is. Ha a test blokkmentes, a rezgések könnyen áthaladnak a testen és kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végeinél.

Leginkább úgy tudjuk megérteni, hogy mi történik testünkben a hangmasszázs alatt, és milyen hatása van a hangnak, ha magunk elé képzelünk egy tükörsima tavat. Ha egy kavicsot beledobunk ebbe a tóba, koncentrikus körök keletkeznek, és ezek végiggyûrûznek a víz egész felületén. Ily módon minden vízmolekula mozgásba jön. Az emberi test kb. 70-80%-ban vízbõl és folyadékból áll. A testre helyezett tálak rezgései ilyen koncentrikus körök formájában terjednek el, áramlanak szét az egész testünkön, mélyen sejt szintig fejtik ki hatásukat. A hangtál hangja ezen túlmenõen a nyugodt lebegõ ritmusával hat ránk, és harmonizálja testünket, lelkünket. Ha egy hangtálba vizet töltünk és megütjük, tapasztalhatjuk, hogy a víz rezegni, vibrálni kezd.

A módszer Peter Hess német fizikus nevéhez fûzõdik, aki a 80-as években Nepálban tanulmányozta a keleti kultúrák és azon belül is a hangok, rezgések hatásait az emberi testre és lélekre. A hang megszólítja az emberben rejlõ õsbizalmat. Ezáltal gyorsan kialakul a mély ellazultság, az ún. alfa állapot, melyben megtörténik az elengedés, amely a hangmasszázs központi fogalma. Hess ezt a tapasztalatot, tudást, hosszú évek kutatómunkájával igazította hozzá a nyugati kultúrák emberének igényeihez. Létrehozta a Németországban muködo Hangmasszázs Intézetét, ahol munkatársaival együtt állandóan továbbfejleszti módszerét, melynek eredményeit tanulócsoportokban adják tovább Európa szerte.

Tibeti hangtálon játszani nagyon könnyû; rendkívül sokszínû, felhangokban gazdag dallamok csalhatók elõ belõle. Több tálat együttesen megszólaltatva pedig olyan bájos összhangzatok születnek, amelyek harmonizálják a testet, a szellemet és a lelket, és kitárják a szívet. A tapasztalat szerint ezek a hangzatok egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között is, és egészen a sejtek szintjéig tisztítják és vitalizálják a test energiáját.


A HANGMASSZÁZZSAL NEM BETEGSÉGET KEZELÜNK, HANEM
ERÕSÍTJÜK AZ EMBERBEN LÉVÕ EGÉSZSÉGET!!!
A HANGMASSZÁZS NEM PÓTOL SEMMILYEN SZAKORVOSI ÉS MÁS TERÁPIÁS KEZELÉST!!!