Általános információk

Általános Információk
a Peter Hess® féle Hangmasszázshoz


MI A HANGMASSZÁZS
A hangmasszázsnál egy hatékony lazító módszerről van szó, melyet hangtálakkal végzünk ruhán keresztül úgy, hogy a tálakat ütéssel rezgésbe hozzuk. Már néhány kezelés után elérhető vele az ember eredeti harmóniája, az ellazult testi állapot és a pozitív viszony a saját testhez. Megteremtődik az alapja az öngyógyító erők kifejlődésének.


A HANGMASSZÁZS ALAPELVEI
A hangmasszázs alapját a hangok hatásáról szóló ősrégi ismeretek alkotják, ahogyan azt már többek között Indiában a Védikus orvoslásban már 5000 évvel ezelőtt alkalmazták.
A keleti elképzelés szerint az ember hangból keletkezett, tehát maga is hang.
Ha az ember környezetével és saját magával összhangban, harmóniában van, akkor erősnek érzi magát, életét szabadon, önállóan alakíthatja, boldognak érzi magát és egészséges.
Ezt az alapharmóniát számos befolyásoló tényező veszélyezteti a nevelés során, az iskolában, a munkában, valamint a növekvő stressz, környezeti tényezők, hétköznapi küzdelmek során, és kibillentenek minket az egyensúlyból, diszharmóniát okoznak. Ezáltal gyengülünk és könnyebben megbetegszünk.

A HANGMASSZÁZS LEGJELLEMZŐBB HATÁSAI

  • A hang megszólítja az emberben rejlő eredeti ősbizalmat. Ezáltal gyorsan kialakul a mély ellazultság, az ún. alfa állapot.
  • Ebben a hang-ellazulásban megtörténik az ELENGEDÉS.
  • A test, a lélek és a szellem el tudják engedni a felgyülemlett hétköznapi stresszt, a problémákat, a feszültségeket, a blokádokat, a gondokat és a bizonytalanságot. Megtörténhet az újrarendeződés, a test ismét harmóniába kerülhet, egészségessé válhat.
  • Minden egyes sejt lágy hangmasszázst (sejtmasszázst) él át, és így visszatalál az ő eredeti rendjéhez.
  • A mély ellazultságban ezen kívül kialakul a hangmasszázs által egy új, pozitív és szabad testtudat.

A hangmasszázzsal nem kezelünk betegségeket, hanem erősítjük az emberben levő egészséget.
Nem irányul a problémák konkrét kezelésére, de gyakran feloldja azok okát.

A hangmasszázs nem pótol semmilyen szakorvosi vagy más, szükséges terápiás kezelést. A testi és pszichés problémák kezelésére a szakorvos hivatott.